Redirection

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ/ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ

Από 25 Σεπτεμβρίου 2015, δύνανται όσοι καταρτιζόμενοι έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τη φοίτηση των τεσσάρων εξαμήνων της ειδικότητάς τους, να κάνουν Πρακτική Άσκηση ή Μαθητεία, απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης.  Η Πρακτική Άσκηση ή Μαθητεία είναι διάρκειας 960 ωρών και κατανέμεται σε έξι ημερολογιακούς μήνες. Όσοι σπουδαστές έχουν συμπληρώσει τουλάχοστον 120 ημερομίσθια στην ειδικότητά τους, απαλλάσονται εάν το επιθυμούν, με υπεύθυνη σήλωση του άρθρου 8 του ν. 1599/1996, από το εξάμηνο της Πρακτικής Άσκησης και λαμβάνουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης. Όσοι εντάσσονται στην κατηγορία αυτή, θα πρέπει να προσκομίσουν στη Γραμματεία του Δ.Ι.Ε.Κ. Μαρκοπούλου βεβαίωση από τον εργοδότη τους καθώς και βεβαίωση από τον ασφαλιστικό τους φορέα από την οποία να προκύπτει η ειδικότητά τους και ο αριθμός των ημερομισθίων που πραγματοποίησαν σε αυτή. Επισημαίνουμε ότι, οι καταρτιζόμενοι δύνανται να κάνουν Πρακτική Άσκηση ή Μαθητεία από το Γ΄ εξάμηνο σπουδών τους και μετά, με την παράλληλη υποχρεωτική φοίτησή τους στα μαθήματα του Ι.Ε.Κ.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

1. Ο καταρτιζόμενος με ευθύνη του βρίσκει τον φορέα ή τον εργοδότη που θα κάνει την Πρακτική του Άσκηση.
2. Έναρξη Πρακτικής Άσκησης πραγματοποιείται 1η και 15η κάθε μήνα.
3. Η Πρακτική Άσκηση πραγματοποιείται 5 ημέρες την εβδομάδα, όχι τη νύχτα, Κυριακές ή επίσημες αργίες και διαρκεί 6-8 ώρες την ημέρα. Οι ασκούμενοι ασφαλίζονται στο ΙΚΑ από τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης με ποσοστό 1% επί του ετήσιου τεκμαρτού ημερομισθίου της 12ης ασφαλιστικής κλάσης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

ΟΙ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΟΤΙ:

Τα δικαιολογητικά - εκτός από τον αριθμό ασφάλισης στο ΙΚΑ - κατατίθενται με την υποβολή της αίτησης για έγκριση έναρξης  Πρακτικής Άσκησης. Πρέπει να καταθέσουν όλα τα δικαιολογητικά τους – τουλάχιστον - 3 εργάσιμες ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης πρακτικής άσκησης που αιτούνται, προκειμένου να τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.