Redirection

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

«Ακαδημία Πλάτωνος – Η Πολιτεία και ο Πολίτης»

   «Ακαδημία Πλάτωνος – Η Πολιτεία και ο Πολίτης»

KΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ:   
Ιερά οδός 84, 104 47 Αθήνα.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αθήνα, 20/02/2015

Το Ίδρυμα Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.),
στα πλαίσια της πράξης με τίτλο «Ακαδημία Πλάτωνος – Η Πολιτεία και ο Πολίτης» στο Υποέργο 7 με τίτλο «Εκπαιδευτικά προγράμματα βραχείας διάρκειας σε ζητήματα κοινωνικής οικονομίας, αναπτυξιακής αξιοποίησης του πολιτισμού και του αστικού περιβάλλοντος » στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.) και Εθνικούς Πόρους,

καλεί:

  1. Ανέργους που επιδιώκουν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους, προκειμένου να προσληφθούν ή να αυτό-απασχοληθούν.
  2. Μακροχρόνια άνεργους -  Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες ( Μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα απειλούμενα με φτώχεια, μετανάστες, ΑμεΑ) και άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας ή τελούν σε καθεστώς επαπειλούμενης ανεργίας και φτώχειας (ευάλωτες κοινωνικές ομάδες)
  3. Νέους που επιθυμούν να ξεκινήσουν επιχειρηματική δραστηριότητα (18-30 ετών) σε κάποιο τομέα της οικονομίας.
  4. Γυναίκες που επιθυμούν να ξεκινήσουν μια επιχειρηματική δραστηριότητα
  5. Υποψήφιους επιχειρηματίες / αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες που επιδιώκουν τη διαμόρφωση της επιχειρηματικής τους ιδέας και την τοποθέτησή στην αγορά.
  6. Νέους επιχειρηματίες / αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες που επιδιώκουν την υλοποίηση του επιχειρηματικού τους σχεδίου με αξιοποίηση τεχνογνωσίας και πόρων.
  7. Δραστηριοποιούμενους (καθιερωμένους) επιχειρηματίες που επιθυμούν την αναβάθμιση των τεχνικών μεθόδων και μέσων που χρησιμοποιούν.
  8. Εργαζόμενους που επιδιώκουν να αναβαθμίσουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες, προκειμένου να διατηρήσουν τη θέση εργασίας τους

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στις παρακάτω δράσεις:

Ι. Ημερίδες ενημέρωσης και έμπνευσης για την επιχειρηματικότητα (αναλυτικά αναφέρονται στην αίτηση που ακολουθεί) 

ΙΙ. Θεματικά σεμινάρια για υποστήριξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας (καλές πρακτικές/ επιχειρηματικότητα/ πολιτιστική επιχειρηματικότητα/ καινοτομία/ νέες τεχνολογίες (αναλυτικά αναφέρονται στην αίτηση που ακολουθεί)

ΙΙΙ. Workshops ανάπτυξης επιχειρηματικών δεξιοτήτων (αναλυτικά αναφέρονται στην αίτηση που ακολουθεί)

IV. Εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες από το Κέντρο Επιχειρηματικής Υποστήριξης ως παρεμβάσεις στους άξονες: Ενημέρωση-πληροφόρηση/υποστήριξη – συμβουλευτική/mentoring/Δικτύωση (αναλυτικά αναφέρονται στην αίτηση που ακολουθεί)


*Οι δράσεις Ι,ΙΙ,ΙΙΙ ξεκινούν από τη δημοσίευση του παρόντος,
Η Δράση ΙV  ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο 2014,  είναι εν εξελίξει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν χρήση των συμβουλευτικών υπηρεσιών  ανά πάσα στιγμή  έως και τέλος Σεπτεμβρίου 2015.
Η αίτηση της δήλωσης συμμετοχής ακολουθεί  της παρούσας  πρόσκλησης, δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση για τους ωφελούμενους, ενώ παρέχεται βεβαίωση συμμετοχής.

Οι Αιτήσεις υποβάλλονται ιδιοχείρως στο ΚΕΥ, Δευτέρα με Παρασκευή ( 10:00-18:00 ) ή αποστέλλονται στα emailgrammateiakey@inedivim.gr, key@inedivim.gr, 

Πληροφορίες για τις παραπάνω δράσεις:

Κέντρο Επιχειρηματικής Υποστήριξης (KEY):
Ιερά Οδός 84, 104 47 Αθήνα
Τηλ.: 210 3475712, 210 3475542
Fax:  210 3477973Email: key@inedivim.gr, grammateiakey@inedivim.gr

Επικοινωνία και πληροφορίες:

Ομάδα Συντονισμού και Διαχείρισης των Υποέργων του ΙΝΕΔΙΒΙΜ:
Τηλ.: 2131314541, 2131314545
Fax:  2131314531Email: tm-eidikon-draseon@inedivim.gr


Επισυνάπτεται η αίτηση: ΕΔΩ




Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Σχολική Σύμβουλος της 55ης Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής και Δρ. του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευαγγελία Κουνέλη, συνδιοργανώνουν και προσκαλούν τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Προσεγγίζοντας τον ψυχικό κόσμο του παιδιού στο σπίτι και στο σχολείο», την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 και ώρα 5.30 μ.μ., στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Νικολάου & Κων/νου Μεθενίτη» (1ος όροφος Δημοτικού Κινηματοθεάτρου Μαρκοπούλου «Άρτεμις»).

Προβολή της βραβευμένης ταινίας «Ο εξαιρετικός κύριος Λαζάρ» του Φιλίπ Φαλαρντό.
Η ταινία δεν είναι κατάλληλη για ανήλικους θεατές.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει διαλογική συζήτηση.

Η παρουσία σας, θα μας τιμήσει.


Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ- ΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ

Λάβαμε από τον Δήμο Μαρκοπούλου το υπ. αριθμ. πρωτ: 4016/17-03-2015 έγγραφο με θέμα: " ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Α’ΒΑΘΜΙΑΣ & Β’ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ- ΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ» " και το δημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα μας.



Θέμα: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Α’ΒΑΘΜΙΑΣ & Β’ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ- ΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ»

           

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και το Ν.Π.Δ.Δ. «ΒΡΑΥΡΩΝΙΟΣ», συνδιοργανώνουν έκθεση Φωτογραφίας και Εγγράφων, με θέμα: Η Ιστορία του τόπου μας «Το Μαρκόπουλο των Μεσογείων».
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μαρκοπούλου και θα διαρκέσει από τις 1-4-2015 έως και τις 30-4-2015.
Στα πλαίσια της έκθεσης, θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις και εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που απευθύνεται σε μαθητές, τόσο της Α’βάθμιας, όσο και της Β’βάθμιας Εκπαίδευσης. Θεωρούμε ότι απαραίτητη είναι η συνοδεία των δασκάλων και των καθηγητών. Επίσης, θα παρέχεται εποπτικό υλικό στους συμμετέχοντες.
Η έκθεση αποτελείται κυρίως από φωτογραφίες που παρουσιάζουν το Μαρκόπουλο από το 1880, δηλαδή στην απαρχή της τέχνης της φωτογραφίας. Μέσα από εικόνες, παρουσιάζεται η καθημερινή ζωή, οι γιορτές, τα ήθη και τα έθιμα, τα παλαιά επαγγέλματα, η σχολική καθημερινότητα και η εκπαίδευση, τα σημαντικά ιστορικά σημεία στην περιοχή, δίνοντάς μας μία γεύση για την πορεία τους στο χρόνο. Ιδιαίτερα εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από την καθημερινή ζωή σε δύσκολες συνθήκες, όπως η κατοχή.
Στόχος είναι η γνωριμία με την ιστορία του τόπου μας, μέσα από εικόνες του παρελθόντος. Το φωτογραφικό υλικό που θα εκτεθεί, συγκεντρώθηκε από τα οικογενειακά αρχεία συμπολιτών μας, αλλά και από τις ευγενικές παραχωρήσεις του φωτογραφικού αρχείου του Μουσείου Μπενάκη και του Αρχαιολογικού Μουσείου, για την συγκεκριμένη έκθεση.
Για τον καλύτερο προγραμματισμό, καθώς επίσης και για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία, σας παρακαλούμε, όσοι επιθυμείτε στο Δημαρχιακό Υποκατάστημα Πόρτο Ράφτη, στο τηλ: 22990-71706 και στο email: kimpizi@markopoulo.gr, για να δηλώσετε συμμετοχή, αναφέροντας δύο πιθανές ημερομηνίες και ώρες.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος»,                 Η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού,
                                                                                      Αθλητισμού & Κοινωνικής Πρόνοιας,

             Νίκος Ορφανός                                                             Μαρία Κιμπιζή




 


ΕΚΔΗΛΩΣΗ: "ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ & ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ"

Λάβαμε από τον Δήμο Μαρκοπούλου το υπ. αριθμ. πρωτ: 3914/16-03-2015 έγγραφο με θέμα: "Ψυχοπαιδαγωγική και Κινηματογράφος: Εκδήλωση για γονείς και εκπαιδευτικούς στο Δήμο Μαρκοπούλου" και ως ενδιαφέρον το δημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα μας:


"Θέµα:  Ψυχοπαιδαγωγική και Κινηματογράφος:  Εκδήλωση για γονείς και εκπαιδευτικούς στο Δήμο Μαρκοπούλου.


Αγαπητοί Δ/ντες και Αγαπητές Δ/ντριες Σχολικών Μονάδων,
Αγαπητοί Εκπαιδευτικοί,
Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Σχολική Σύμβουλος της 55ης Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής και Δρ. του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευαγγελία Κουνέλη, συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Προσεγγίζοντας τον ψυχικό κόσμο του παιδιού στο σπίτι και στο σχολείο», την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 και ώρα 5.30 μ.μ., στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Νικολάου και Κων/νου Μεθενίτη», στον 1ο όροφο του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου Μαρκοπούλου «Άρτεμις».

Προσκαλούμε τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, να παρακολουθήσουμε την ταινία «Ο εξαιρετικός κύριος Λαζάρ» του Φιλίπ Φαλαρντό (παραγωγή 2011) και να συζητήσουμε, να μοιραστούμε εμπειρίες και συναισθήματα, να ανταλλάξουμε προβληματισμούς, σκέψεις και ιδέες, με σκοπό τη βαθύτερη κατανόηση των διαπροσωπικών σχέσεων που αναπτύσσονται μέσα στη σχολική κοινότητα.
Υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας, «Ο εξαιρετικός κύριος Λαζάρ», πήρε βραβείο κοινού στα Φεστιβάλ του Τορόντο και του Ρότερνταμ. Βασισμένη σε ένα πραγματικό γεγονός παρουσιάζει μια δραματική ιστορία που αναπνέει τρυφερότητα μέσα στους τέσσερεις τοίχους μιας σχολικής τάξης, αφήνει πολλά από τα ερωτήματα που «θέτει» αναπάντητα και βάζει το θεατή σε έναν διάλογο με τον εαυτό του, γύρω από όσα απασχολούν τους ήρωές του.

Στόχος μας είναι, αξιοποιώντας τη δύναμη της κινηματογραφικής γλώσσας, αλλά και τη σινεφίλ μας διάθεση, γονείς και εκπαιδευτικοί να προσεγγίσουμε βαθύτερα τον παιδικό ψυχικό κόσμο και να συντονίσουμε τις προσπάθειες μας στον κοινό μας στόχο, που είναι η ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών μας: ψυχική και σωματική.

Μετά την προβολή της ταινίας, θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η ταινία δεν είναι κατάλληλη για ανήλικους θεατές.

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών που φοιτούν στη Σχολική σας Μονάδας, προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν, στην ενδιαφέρουσα εκδήλωση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Σας περιμένουμε όλους.



Με εκτίµηση,

η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού
& Κοινωνικής Πρόνοιας,

Μαρία Κιμπιζή.



Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Από την Τρίτη 03/03/2015 έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του www.eoppep.gr τα αποτελέσματα της εξέτασης πιστοποίησης αποφοίτων, όσων έλαβαν μέρος σε αυτές Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2014.

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Εγκρίθηκε από τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και Νέας γενιάς η δημιουργία του τμήματος Βοηθός Φυσικοθεραπείας Α΄ εξαμήνου για το εαρινό εξάμηνο κατάρτισης 2015 Α΄. Όσοι ενδιαφερόμενοι έχουν καταθέσει αίτηση θα πρέπει να προσέλθουν στη Γραμματεία του Δ.Ι.Ε.Κ. Μαρκοπούλου, προκειμένου να οριστικοποιήσουν την εγγραφή τους. Τα μαθήματα του παραπάνω τμήματος αρχίζουν την Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015 και ώρα 15:15 στις εγκαταστάσεις του Ι.Ε.Κ. στο Μαρκόπουλο.